Втора победа за ФК „Спартак 1919“ U17 и класиране за полуфиналите на турнира в Брашов

25.07.2019 17:12

Втора победа записа ФК „Спартак 1919“ U17 на турнира в Брашов, като така се класира за полуфиналите. Този път „Гладиаторите“ се наложиха с 3:1 над „Брашовия“ U17. През целия двубой плевенчани диктуваха събитията на терена и доминираха в срещата. Отново имаше куп пропуски пред вратата на съперника, преди да падне първото попадение. След отличен пробив Християн Петков асистира на Асен Русинов, който бе много активен през целия мач. Последваха нови пропуски, но втория гол падна чак в последната минута на първото полувреме. Християн Петков се възползва от суматоха в отбраната, създадена след пробив на Йордан Желев и майсторски насочи топката в горния десен ъгъл на вратата.

След почивката отново „Спартак“ бе по-опасния отбор, но създадените положения не завършваха с гол. Класическото 3:0 оформи Красимир Тодоров, останал очи в очи с вратаря. До края на срещата Пламен Иванов, Асен Русинов, Теодор Георгиев, Кристиян Георгиев и Момчил Емилев направиха пропуски, но създадените от тях и съотборниците им положения бяха добре създадени и носеха наслада за окото с комбинативната си игра.
5 минути преди края, унесени в нападение, защитата на плевенчани изпусна нападател на румънците, който след спасяване на Жулиен Вълков, друг съперников играч добави за да намали разликата.
В последната минута на срещата се стигна до нова грешка в отбраната, но този път нападателите на румънците не се възползваха и до втори гол в нашата врата не се стигна.
С тази победа отбора на „Спартак 1919“ си гарантира участие на полуфиналите на турнира, като утре ще срещне и последния съперник от групата – израелския „Юдеиде Мейкър“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: