Тенис националките ни започнаха с убедителна победа на Европейската отборна лятна купа в Плевен

25.07.2019 15:33

Националките на България разгромиха с 3-0 победи Испания на старта на Европейската отборна лятна купа за момичета до 12 г. в Плевен.

Йоана Константинова (ТК „Плевен-ПСК“, гр.Плевен) победи в първата среща Нуес Сенсано с 6-2, 6-2. След това Росица Денчева (ТК „Плевен 90“, гр.Плевен) се наложи с 6-2, 6-3 над Еугения Зозая. В срещата по двойки Константинова и Денчева разгромиха с 6-0, 6-1 Алексиа Галино и Нуес Сенсано. Утре нашите момичета ще играят срещу Франция. В другата среща от нашата група Франция се наложи над Сърбия с 3-0 победи.

В турнира участват 8 отбора. Те са разпределени в две групи от по четири тима, а първите два ще се класират за полуфиналите. Победителите от полуфиналите ще се класират за финалите на Европейската отборна лятна купа. Освен България в турнира участват отборите на Босна и Херцеговина, Франция, Грузия, Унгария, Румъния, Сърбия и Испания.

България е представена в състав Росица Денчева (ТК „Плевен 90“, гр.Плевен), Йоана Константинова (ТК „Плевен-ПСК“, гр.Плевен) и Ивона Савекова (ТК „Локо 98“, гр.Пловдив). Капитан на отбора е Даниел Ангелов.

Първенството се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански. Той присъства днес сутринта и на официалното откриване на турнира на кортовете в парк „Кайлъка“ в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: