В Германия аплодираха на крака плевенския хор „Звъника“

25.07.2019 13:07

След успешно турне се завърна плевенският хор „Звъника“ при Центъра за работа с деца с диригент Ваня Делийска. Днес част от 27-те изпълнители заедно с Ваня Делийска разказаха пред медиите за своите преживявания.

Хор „Звъника“ е бил поканен и е участвал във фестивал с участието на над 90 хора от цяла Германия, организиран от Френкишувия песенен съюз от 15 до 23 юли. Фестивалът се е провел в областта Оберфалц като центърът на форума е бил град Вайден, но концерти е имало в близките градове. Плевенският хор е бил единственият чуждестранен участник като е изнесъл пет самостоятелни концерта, три от които в катедрали.

Програмата, която представихме беше интернационална, но имаше много песни от български автори, които се харесаха на германската публика, сподели Ваня Делийска. И добави, че навсякъде плевенчани са посрещани много добре, имало е изключителен интерес към концертите на „Звъника“ като не рядко публиката е аплодирала бурно и е ставала на крака за талантливите певци.

Освен концертите децата от „Звъника“ са имали и богата културна програма като са успели да посетят различни забележителности в област Оберфалц.

Изключително вълнуващо беше това наше пътуване, аз дори се разплаках при един наш концерт в катедрала, когато публиката стана на крака два пъти, разказа Габриела.

Според едно от момчетата в хора Мартин участието им във фестивала в Германия ще остави дълбока след у всеки един у тях с безброй емоционални моменти.

Освен петте концерта в Германия хор „Звъника“ са имали и участие в Будапеща в Българския културен институт.

Вече е ясна и една от дестинациите за догодина – има покана за престижен световен фестивал в Белгия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: