Военни от Националната гвардия на САЩ посетиха Белене

25.07.2019 16:38

Вчера, 24 юли, на посещение в 55-ти инженерен полк – Белене, бяха военнослужещи от Националната гвардия на САЩ, щата Тенеси – подполковник Тимъти Шуберт, старши лейтенант Майкъл Джестър и старши сержант Брайън Бойд, съпровождани от полковник Симеон Симеонов от дирекция „Операции и подготовка” в Щаба на отбраната.

Целта на визитата бе обмяна на опит в областта на планирането, подготовката и участието на въоръжените сили при ликвидиране на последствията от природни бедствия, неутрализиране на невзривени бойни припаси и взривни остатъци.

Командирът на полка полковник Росен Арабаджиев посрещна гостите, след което на брифинг, изнесен от командира на ротата за унищожаване на невзривени бойни припаси капитан Мартин Станчев, те бяха запознати с тактиките, техниките и процедурите, използвани от екипи на ротата.

По-късно американските военнослужещи наблюдаваха практически действия съгласно приетите и утвърдени тактики, техники и процедури при неутрализиране на боеприпаси, представени от екипи на ротата за унищожаване на невзривени боеприпаси.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: