До 30 юли e ранната регистрация за участие в ХI Европейски Конгрес по роботизирана хирургия с домакин МУ – Плевен

24.07.2019 15:28

Европейският Годишен Конгрес по роботизирана гинекологична хирургия (11th Annual Meeting of Society of European Robotic Gynaecological Surgery (SERGS) ще се проведе от 26 до 28 септември 2019 г. в Аулата на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ под мотото Beyond Borders („Отвъд границите“). Заложеното послание на форума е заедно да „прескочим границите“ на стандартното мислене, на класическата медицина и конвенционалната хирургия.
Събитието се организира под егидата на Медицински Университет – Плевен (МУ-Плевен) и Българската Асоциация по Минимално Инвазивна Гинекологична Хирургия (БАМИГХ). Проф. Славчо Томов, Ректор на МУ-Плевен, член за втори мандат на Съвета на Европейската Асоциация по роботизирана гинекологична хирургия SERGS, е председател на научния комитет на форума. Проф. Григор Горчев, Почетен Ректор на МУ-Плевен, е президент на конгреса в България. Форумът ще привлече в нашата страна цяла плеяда от най-изтъкнатите хирурзи от САЩ и Европа в сферата на минимално инвазивната и робот-асистираната хирургия, които ще изнесат пленарни доклади, споделяйки своя опит и визия за развитието на новите технологии и роботиката. Очаква се в конгреса да вземат участие над 300 специалисти от цял свят, както и много български лекари и студенти по медицина. За първи път в европейския форум по роботика ще участва т. нар. Световен Отбор (SLS World Team) от топ хирурзи на Световната Лапароскопска Асоциация със специална интерактивна сесия „Хирургически изненади“ в научната програма (https://sofia.sergs.org/scientific-programme/). Преди Конгреса те ще посетят Медицински Университет – Плевен за провеждане на предконгресен обучителен курс на 24 и 25 септември 2019 г.
Пленарни лекции на европейския форум по роботика в София ще изнесат водещи хирурзи от САЩ и Европа, като Camran Nezhat (USA), Pedro Ramirez (USA), Robert Holloway (USA), Richard Satava (USA), Jan Persson (Sweden), Angelo Maggioni (Italy), Rainer Kimmig (Germany) и др. Научният форум ще предостави на българската академична и студентска общности невероятната възможност да се запознаят с най-новите тенденции в оперативното лечение на злокачествените и доброкачествените гинекологични тумори, ендометриозата и заболяванията на женската полова система. Специално внимание е отделено на бъдещите тенденции в развитието на роботизираната хирургия.
Специално за българските студенти, специализанти и лекари-специалисти организационният комитет е предвидил преференциални такси за регистрация: https://sofia.sergs.org/registration/

• Ранна регистрация до 30 юли 2019 – 150 € специалист; 50 € стажант и медицинска сестра
• Регистрация до 20 септември 2019 – 200 € специалист; 70 € стажант и медицинска сестра
• Регистрация на място – 250 € специалист; 100 € стажант и медицинска сестра
По време на ХI Европейски Конгрес по роботизирана хирургия в София в периода 26-28 септември 2019 г. Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) ще реализира специална демонстрация на 3D обучение чрез излъчване на 3D Хирургия на живо. Демонстрацията ще се реализира с обучителна цел по европейски проект BG05M2OP001-1.002-0010-C01 „Център за компетентност по персонализирана медицина, 3D и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и Европейския фонд за регионално развитие.
В рамките на ХI Европейски Конгрес по роботизирана хирургия в София паралелно ще бъдат представени две операции на живо, излъчвани в 3D формат. Едната ще бъде робот-асистирана операция, която ще извърши екипът на проф. д-р Григор Горчев, а втората – фокусирана ултразвукова хирургия на живо чрез прилагане на ХАЙФУ технологията от екипа на доц. д-р Добромир Димитров.
Цялата информация за конгреса можете да намерите на сайта на SERGS: https://sofia.sergs.org/

#тагове:

НАЙ-НОВИ: