Днес ще се проведе тестът по биология за бакалавърските специалности на МУ-Плевен

23.07.2019 7:25

Предстои третият последен кандидатстудентски изпит от редовната сесия на Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) – тестът по биология за бакалавърските специалности. Той ще се проведе днес от 9.00 до 11.00 ч в Учебния корпус на висшето училище.
След приключване на приема на кандидатстудентски документи за бакалавърските специалности общият брой на кандидатите е 383, от които на теста ще се явят 164 зрелостници. Няколко са възможностите на кандидатит-студентите за участие в класирането за специалностите на Факултетите „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и на Медицинския колеж – с оценка от теста по биология от редовната сесия, с оценка от изнесената и предварителната сесии; със зрелостен изпит по биология или с оценка от друга матура по избор.
Бакалавърските програми на Медицински университет – Плевен са общо 10 в 3 професионални направления – здравни грижи, обществено здраве и социални дейности. Непроменени остават таксите за обучение по държавна поръчка и в платена форма. Бакалавърските специалности във Факултет „Здравни грижи“ са „Медицинска сестра“ и „Акушерка“; във Факултет „Обществено здраве“ – „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ и „Опазване и контрол на общественото здраве“ и в Медицински колеж – „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник-фармацевт“ и „Медицинска козметика“.
За учебната 2019/2020 година МУ-Плевен разкри две нови специалности във Факултет „Обществено здраве“. Новата бакалавърска програма по „Социални дейности в здравеопазването“ е с прием след средно образование по държавна поръчка. От 2019 г. стартира и приемът на документи за новоразкритата магистратура по „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ в задочна, платена форма на обучение, след завършена бакалавърска степен. Висшето училище запазва приема по специалност „Социални дейности“ в платена форма на обучение.
Днес и утре се провежда записването на новоприетите студенти-първокурсници след второ класиране в магистърските специалности на МУ-Плевен – „Медицина“ и „Фармация“. Вече са запълнени повече от половината места по държавна поръчка и за двете специалности. На 24 юли ще излезе трето класиране на кандидатите за тези специалности. На първо класиране за „Медицина“ и „Фармация“ кандидатите с максимален състезателен бал (36) са трима, от които едно момче и две момичета, изкарали пълни шестици на конкурсните изпити по биология и химия.
На сайта в раздел Прием 2019 МУ-Плевен публикува График за класиране и записване на новоприетите студенти. Неприетите кандидати участват автоматично до трето класиране, без да заявяват желанието си за това. След трето класиране попълването на незаетите места става след задължително подаване на заявление в МУ-Плевен. Заявлението, по образец, публикуван на сайта, се подава на посочената за целта електронна поща.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: