Лятно артстудио „Рисувай, твори, танцувай“ стартира в Читалището в Победа

20.07.2019 10:05

От началото на месец юли 2019г., в Народно читалище „Зора-1990г.“ село Победа, община Долна Митрополия, започнаха дейностите по проектната инициатива ЛЯТНО АРТ СТУДИО „РИСУВАЙ, ТВОРИ, ТАНЦУВАЙ“. Проекта е един от 13-те одобрени за финансова подкрепа от Национален Дарителски Фонд „13 века България“ в обявената конкурсна сесия на тема „Детски работилници за изкуства“.
В продължение на три месеца, читалищния екип ще провежда АРТ РАБОТИЛНИЦИ с деца и подрастващи от селото, като ще развива техните умения и таланти с помощта на три вида изкуство – изобразително изкуство, моделиране, танц.


С мултимедийна презентация Ръководител проекта Димитринка Гетова запозна целевата група с целите, дейностите и очакваните резултати от проектната инициатива. Първата работилница РИСУВАЙ, не е обикновена, а рисуване на картини по номера. Втората работилница ТВОРИ ще използва иновацията диамантена бродерия на гоблени с фолклорни мотиви. Третата работилница ТАНЦУВАЙ, ще обучава децата и подрастващите да овладеят движения в синхрон под звуците на различни жанрове музика. С голямо въодушевление децата преминаха към практичните работилници, като изпод детските ръчички изникваха сантиметър по сантиметър красота. Посредством палитра от цветове и различни техники и похвати, те изразяват себе си, своите чувства и фантазии по един необикновен начин.


Читалището има вече утвърдена традиция в летните занимания с деца. От лятната ваканция на 2011г. предлага на местните деца разнообразни дейности, с които се развиват техните умения , сръчност, съобразителност, творчество и екипна работа.
Децата обичат да творят, и подкрепяни от читалищния екип създават уникални неща, а крайният резултат им носи радост и удовлетвореност.
Всичко, сътворено от децата по време на ЛЯТНО АРТ СТУДИО „РИСУВАЙ, ТВОРИ, ТАНЦУВАЙ“ ще бъде представено пред местната публика във ЛЯТНА ВЕЧЕР НА ТАЛАНТА, която ще се проведе на открита лятна естрада пред Читалището преди началото на учебната година. Очакваните резултати са изготвянето на две изложби – на диамантени гоблени и на картини с цветя, както и представянето на един сценичен танц.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: