Пътуващата изложба „Форум дървопластика“ бе открита в Артцентър Плевен (галерия)

19.07.2019 10:15

40 автори на повече от 60 творби са представени в изложбата „Форум дървопластика“ в Артцентър Плевен, която бе открита вчера. Целта на изложбата е да се покажат тенденциите в развитието на дървопластиката и как тя може да бъде използвана както за модерния интериор, така и за екстериора.

Организаторът Антон Георгиев сподели, че това е първата пътуваща изложба. Тръгва от София, минава през Трявна, Габрово, Велико Търново и крайна точка е град Плевен. Неговият колега Боян Александров, който е член на Съюза на българските художници, допълни, че пътуващите изложби са вече рядкост в България. Произведенията, които могат да се видят в Артцентър Плевен, се различават със своята модерност и асоциативност, предизвикваща различни емоции в зрителите. Част от дървопластиките, на които ще попадне любителят на дърворезба, са „Много шум за нищо“ на Мариана Манева, „Вечен живот“ и „Жажда“ на Антон Георгиев, „Автопортрет“ на Николай Маринов и други.

„Форум дървопластика“ се организира от секция „Дърворезба“ при СБХ. Всеки, който има желание да я посети, може да го направи до 5 август.

Текст и снимки: Мила Караиванова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: