Миро ще пее днес в благотворителен концерт за плевенчанин, нуждаещ се от лечение

16.07.2019 7:45

Миро ще пее в благотворителен концерт за набиране на средства за лечението на млад плевенчанин. Организатор на проявата е Фондация „Чудесата на децата” с председател Миглена Цанова. Концертът обаче няма да се състои в Плевен, а в Стара Загора. Една от причините е, че именно там в момента се лекува Николай Маринов, зад чиято кауза застава Миро. В концерта ще участват още Георги и Васил Чапанови и Николай Урумов. Благотворителното събитие ще се проведе на 16 юли в Спортна зала – Стара Загора.

Николай Маринов е един от тези българи, които прославят страната си по света. Той преподава български език на студенти в Китай. Всичко е наред,докато не пада от мост в Пекин и едвам оцелява. Множество счупвания на краката и ребрата, вътрешни кръвоизливи, две животоспасяващи операции и поне половин година възстановяване – такава е ситуацията на 32-годишния Николай Маринов от плевенското село Беглеж.

В Китай му е проведено лечение, но след връщането си в България младият мъж се нуждае от рехабилитация, за да може да проходи отново.

Приятели на Николай Маринов започват дарителска кампания. Към момента той се възстановява след като беше транспортиран у нас със съдействието на държавата. В Стара Загора се провежда активна рехабилитация, но здравната каса заплаща само една седмица от нея. След изтичане на тази една седмица той ще започне да заплаща по 120 лева за всеки ден, в който е в болницата. Като допълнителен разход се явява и 50 лева на ден за майка му, която е постоянен придружител.

Платената рехабилитация трябва да продължи минимум 5 месеца според предписанията на лекарите.

На името на Николай Маринов вече е открита дарителска сметка.

ОБЩИНСКА БАНКА, Филиал Плевен

Клиент: Николай Цецов Маринов

БУЛСТАТ/ЕГН: 8705014007

BIC: SOMBBGSF IBAN:

BG91 SOMB 9130 1066 9120 01

#тагове:

НАЙ-НОВИ: