Сектор „Детски грижи“ създадоха в МЦ КИРМ – Плевен

15.07.2019 15:36

През м. юни 2019 г. в Медицински център „Клиничен институт по репродуктивна медицина“ беше разкрит кабинет по Детски болести и неонатология. Чрез него, мисията на центъра да осигури зачеване и раждане на здраво дете, беше продължена и след това – детето да расте здраво, обгрижено и спокойно, с добро физическо и емоционално здраве.

Присъединяването към екипа на центъра на лекар – специалист по педиатрия и неонатология, позволи създаването на Сектор „ДЕТСКИ ГРИЖИ”, чиято цел е комплексна диагностична и терапевтична грижа на екип от различни специалисти за здравето на най-малките пациенти.

Екипът от специалисти на Сектор „ДЕТСКИ ГРИЖИ“ включва:

Педиатрия и неонатология:
Д-р Павлина Петрова

Клинична имунология:
доц. д-р Емилияна Конова, д.м.
д-р Светла Блажева

Микробиология и вирусология:
д-р Светлана Пачкова

Детска психология:
– доц. Анелия Рангелова, д.

Диететика и хранене:
Д-р Недка Добрева

Лабораторните изследвания на децата се извършват в лабораториите на МЦ КИРМ – Плевен – клинична, имунологична и микробиологична, с доказано високо качество на изследванията и 20% отстъпка за деца под 18 год. Серумните имуноглобулини – IgG, IgA и IgM се изследват безплатно.

Сектор „ДЕТСКИ ГРИЖИ“ е част и продължение на Програмата „Дете на МЦ КИРМ“, въведена през 2017 год. – всички деца на центъра, заченати след ин витро процедури, интраутеринни инсеминации, или родени, благодарение на терапия след загуби на плода, до навършване на 18-годишна възраст, при необходимост, получават безплатни консултации и изследвания от спецалисти на центъра вече не в три, а в четири направления:

1/ Безплатно изследване на хуморален имунитет, оценка на имунния статус, безплатни консултации с имунолог и изработване на индивидуални схеми за имунопрофилактика при чести инфекции;
2/ Консултации с лекар – специалист по диететика и хранене, оценка на метаболитния статус и изработване на индивидуален хранителен режим при деца с наднормено тегло или други здравословни проблеми;
3/ Консултации на децата и техните родители с детски психолог;
4/ Консултации с лекар – специалист по детски болести и неонатология.

На всяко дете, при раждането, се предоставя лична здравна книжка „Дете на МЦ КИРМ – Плевен“, с която родителите могат през годините да посещават съответните специалисти в трите центъра – Плевен, Пловдив и Бургас, като в нея се отразяват всички консултации и изследвания, за да се проследява здравния статус на детето.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: