Арестуван е шофьорът на катастрофиралия тир край Долни Дъбник

15.07.2019 10:02

На 14 юли 2019 година около 08:26 часа е настъпило пътнотранспортно произшествие на първокласен път – пътен възел при изхода от град Долни Дъбник в посока към град Плевен. Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен. За това информират от Пресцентъра на Полицията в Плевен.

Установено е, че 54-годишен от град Ямбол, управляващ товарен автомобил „ДАФ“, с прикачено полуремарке „Шмиц“, е самокатастрофирал. На прав пътен участък автомобилът е напуснал платното за движение и се е обърнал върху банкета. При инцидента на пътното платно е разсипано част от житото, което било транспортирано. Водачът е отказал да бъде транспортиран в ЦСМП – Плевен. Изпробван е с техническо средство за употреба на алкохол, като уредът е отчел 2,17 промила в издишания въздух. Виновният за произшествието отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР.

На място са извикани представители на фирмата – превозвач за натоварване на изсипаното жито и изтегляне на товарния автомобил. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е бързо производство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: