Литературна среща с Ивелина Радионова се проведе в Читалището в Победа

13.07.2019 16:25

Днес по покана на НЧ „Зора-1990г.“, младата писателка и поетеса Ивелина Радионова гостува в село Победа. На литературната среща, сред местните читатели и почитатели бяха Даниела Александрова – Кмет на село Победа, Даринка Николова -Председател на ЧН на НЧ „Зора-1990“ село Победа и Теодора Димитрова – Секретар на НЧ „Наука 1905“ село Комарево.


Авторката на „Алтъна” Ивелина Радионова представи не само повестта „Алтъна” и продължението „Обич”, но и част от стиховете си. Тя е автор на стихосбирките „България в сърцето ми”, „Златни нишки”, „Копнеж по слънце”, „В тебе аз ще остана” и др.


Пише за тъга, любов, спомени, емоции, но патриотичната тема е тази, която най-много обича и признава, че когато пише за Родината, понякога плаче. „Бих я описала с няколко думи – мед, сол, въглен, хляб, капка кръв и светиня” така авторката отговаря какво е за нея Родината. Музикално танцова композиция „От векове за векове“ бе специален поздрав към участниците в срещата, поднесен от децата, творящи в Читалището.
Освен поезия Ивелина пише и проза, това за нея е предизвикателство, което приема през 2016 година, в последствие се оказва, че прозата я вълнува повече от поезията и след „Алтъна” и „Обич” , издава „Йова разказва”, която включва къси разкази.


В края на срещата, от името на читалището, на талантливата авторка бяха поднесени цветя и стих – посвещение, в знак на дълбока признателност за вълшебната творческа среща и изживените вълнуващи мигове.
След атрактивното представяне на творчеството и, присъстващите силно развълнувани си обещаха, че срещата е начало на творческо общуване между верни приятели и почитатели.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: