Вярвящи от Левски с подписка и протести в защита на своя свещеник

13.07.2019 13:24

Подписка и протести в защита на отец Християн Стефанов са организирали миряните в Левски, научи „Плевен за Плевен“. Отецът е уволнен от Търновския митрополит през януари 2019 г., но разбира за заповедта за уволнение едва вчера от интернет пространството. Самата заповед все още не му е връчена, а отец Християн не знае какви са мотивите за уволнението му, като те липсват дори и в заповедта, информират миряни от Левски. От юни месец в църквата в Левски служи друг свещеник, изпратен от Търновския митрополит и до този момент свещеник Християн Стефанов е смятал, че той е назначен като втори свещеник в енорията, тъй като не е знаел за заповедта за освобождаването си.

Местните миряни изцяло подкрепят своят свещеник Християн Стефанов. В Левски върви подписка и вече са събрани 1409 подписа. Вярващите отказват да влязат в църквата в защита на своя отец. „Отец Християн винаги е бил до всички нас и в добро, и в лошо! Сега всички ние заставаме до него, защото той е нашият свещеник и това, което се случва, не бива да остане покрито“, категорични са левчалии.

Утре – 14 юли, от 9 часа в Левски, ще се проведе поредният протест на местните християни пред църквата „Св. Параскева“ в подкрепа на свещеник Християн Стефанов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: