Извършиха проверка край Деков, където бе открит труп на умряло диво прасе

13.07.2019 12:37

Изпълнителният директор на ИАГ, инж. Мирослав Маринов извърши днес проверка на терен в землището на село Деков, община Белене, област Плевен, където на 11.07.19 бе открит труп на умряло диво прасе.

Проверката констатира стриктно спазване на мерките за превенция на АЧС, възложени от министър Танева, важна част от които е осъществяването на постоянно наблюдение по график на ловностопанските територии в страната за установяване на умрели свине или такива с нетипично поведение.

Веднага след разпореждането на министър Танева, служителите на трите държавни предприятия в Северна България – Северозападно, Северноцентрално и Североизточно започнаха да обхождат и проверяват, следвайки изготвения за целта график. В гората са разположени информационни табели, за да указват инфектираните зони и ограничат преминаването на хора, които в последствие са потенциални преносители на болестта. В допълнение и със съдействието на МВР в засегнатите райони се обезпаразитяват преминаващите автомобили“, заяви инж. Мирослав Маринов, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите по време на проведена по-рано среща в Плевен с ловни експерти и сдружения в областта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: