Съдят в Плевен мъж, шофирал автомобил без табели и след употреба на наркотици

12.07.2019 10:57

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, шофирал след употреба на наркотици и държал такива в себе си. За това информират от Пресцентъра на Обвинието.

Повдигнатите срещу П.Н. обвинения са две – за това, че на 05.10.2018 г. в гр. Плевен, управлявал лек автомобил „Ауди А4“ без поставени регистрационни табели, след употреба на наркотични вещества – амфетамин и тетрахидроканабинол, установени със съдебна химико-токсикологична експертиза /престъпление по чл. 343б, ал. 3 НК/ и за това, че без надлежно разрешение, държал високорисково наркотично вещество – амфетамин с тегло 1,655 гр. на стойност 49,65 лева, като случая е маловажен /престъпление по чл. 354а НК/.

На 05.10.2018 г. обвиняемият, след като употребил наркотично вещество – амфетамин и марихуана, се качил в лек автомобил, който бил без регистрационни табели и потеглил. Около 12:45 часа, при преминаване по ул. „Българска Авиация“ бил спрян за проверка от полицейските служители, при която се установило, че е употребил наркотични вещества – амфетамин и марихуана. При извършена допълнителна проверка на лицето открили и наркотични вещества.

Предстои насрочване но делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: