На литературна среща с млада авторка кани читалището в село Победа

11.07.2019 13:58

Народно читалище „Зора 1990“- село Победа организира литературна среща с младата авторка Ивелина Радионова – Никова. Тя ще се проведе на 13 юли, неделя, от 10,30 часа в лекционната зала на читалището.

Ивелина Радионова е родена през 1977 г. в гр. Провадия. Завършила е висшето си образование в Икономическия университет – Варна. В момента работи като главен счетоводител в частна фирма.

Автор е на стихосбирките „България в сърцето ми”, „Златни нишки”, „Копнеж по слънце”, „В тебе аз ще остана”, „Все ти пиша, Любов” и на повестта „Алтъна”.

Нейни стихове са публикувани в поетични сборници, във вестници и списания. Носител е на първа награда в конкурс, посветен на Освободителната война, първа награда в конкурса „Свищовски лозници”, втора награда за епична книга в гр. Шипка, втора награда в литературния конкурс „Рада Казалийска” в София, трета и специална награда в конкурса под надслов „Мила Родино”, първа награда в литературния конкурс в Дряново, трета награда в литературния конкурс на Генерал Тошево, трета награда в конкурса „Жени и вино, вино и жени”, втора награда в литературния конкурс в Сопот, трета награда в конкурс, посветен на Н. Вапцаров, първа награда на вестник „Уикенд”, втора награда за разказ в конкурса „Дървото на живота“, специални награди в конкурса „Добромир Тонев” в Пловдив и „Диря в морето” във Варна и награда за цялостно творчество, посветено на България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: