Роси Денчева и Йоана Константинова с победи на престижен турнир в Италия

10.07.2019 9:15

Националните отбори на България за момчетата и момичета до 12 г. победиха тимовете на Франция на много престижен турнир в Резато (Италия). При момичетата България се наложи с 2-0 победи над французойките. Йоана Константинова (ТК „Плевен-ПСК“, гр.Плевен) игра повече от 3 часа и направи обрат от 2:4 в третия сет за 6:3, 6:7(1), 6:4 срещу Матилде Нгижол. Росица Денчева (ТК „Плевен 90″, гр.Плевен) игра 2 часа и половина и направи обрат за 4:6, 6:1, 6:3 над Беварли Ниангон. Срещата по двойки при момичетата не се игра поради отказ на французойките. Днес момчетата ще играят срещу Мексико, а момичетата срещу Босна и Херцеговина.

За първи път България получава покана за участие в този турнир. Тази покана идва благодарение на добрите резултати на детско-юношеския тенис и работата на Българската федерация по тенис.

В турнира се участва само със специална покана от организаторите. В надпреварата участват водещите 8 държави при подрастващите тенисисти.

Капитани на нашите отбори са националните треньори по програмата „Новите шампиони“ Михаил Минчев и Велиан Бакалов.

В турнира участват по 8 отбора при момчетата и момичетата. Освен България представители при момчетата и момичетата имат Франция, Словения, Великобритания, Румъния, Унгария и Италия. Мексико има отбор при момчетата, а Босна и Херцеговина при момичетата. Мачовете са съставени от два сингъла и среща по двойки.

Отборите са разпределени в две групи от по четири. Първите два отбора от групите се класират за полуфиналите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: