Град Левски празнува в деня на 182-ата годишнина от рождението Апостола

10.07.2019 13:47

Град Левски празнува на 18 юли в знак на почит и признателност към Апостола на българската свобода. Празничната програма започва на 17 юли с икономически форум „Перспективи за развитие на град Левски, като част от Северозападен икономически регион“ от 10.00ч.в сградата на общинска администрация. Община Левски е изпратила покани за участие във форума до министъра и зам.министъра на Министерството на икономиката, зам.министъра на МРРБ, Национална компания индустриални зони, народни представители от 15-ти Плевенски многомандатен избирателен район и представители на местния бизнес.
В празничния ден на 18 юли децата на град Левски ще поздравят жителите и гостите на община Левски в 10.30 ч. на откритата сцена пред Община Левски.
След тържествената церемония за издигане знамето на Община Левски, гражданско шествие ще се отправи към паметника на Васил Левски на гаровия площад. Жителите на единствения град в България с името Левски и гостите на празника ще изразят своята почит и признателност към Апостола на свободата. С великата си духовна висота и гениални прозрения гореща обич към Отечеството и воля за Свобода той преодоля времето и остана съкровен пример за поколения българи.

Васил Найденов – един от легендарните поп изпълнители на вечните български песни, ще участва в празничния концерт вечерта от 20.00 ч. заедно с Георги Николов, Виктория Куприна и Владо Димов-Влади. По традиция, заря ще озари празничната вечер.

Децата на град Левски ще рисуват своите мечти на 19 юли от 10.00ч. в парковата зона на централния площад, а на спортния комплекс по това време ще се проведат спортни състезания. По традиция на общинския плувен комплекс в 11.30 ч. ще започне състезание по плуване и най-добрите плувци ще получат награди.

Снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: