ФК „Спартак 1919“ (Плевен) ще мери сили с „Уест Бромич“, „Шахтьор“ (Донецк) и „Стяуа“

09.07.2019 9:42

ФК „Спартак 1919“ ще участва на 3 турнирa в Брашов, Румъния, съобщиха от клуба. „Гладиаторите“ приеха поканата на организаторите от „Brasov Cup“ и ще вземат участие в надпреварата между 01 и 04 Август. Предната седмица, отново отборът на U17(2003/2004) ще е участник на турнир в Румъния и отново мястото е Брашов. Формацията на U15 (2005) също ще участва на турнир в Румъния, отново в периода 01-04 Август и отново в Брашов.

На турнирите ще има присъствие на скаути от редица европейски клубове. Потвърждение е получено от представители на Арсенал, Емполи, Щутгарт, Селта и Болоня. А освен ФК „Спартак 1919“, участващи отбори в турнирите са Уест Бромич, Шахтьор Донецк, Стяуа, Динамо (Букурещ), Карпати (Лвов), Войводина (Нови Сад) и др.

„Намерението ни е да компенсираме липсата на участие на нашите U17 в Елитната Група на България и вярвам, че ще успеем да го направим. Без участие в Елитната несъмнено ще пропуснем да се включим в едно силно първенство, но съм убеден, че броя на качествените мачове и нивото на съперниците срещу които ще се изправим през предстоящият сезон, няма да е по-лош от това, което Елитната ще предостави. Така че не чувствам играчите ни да бъдат ощетени, напротив – намираме ползите от това да се изправим срещу повече и различни съперници, трупайки по-богат международен опит и възможност за съпоставка срещу различни отбори в различна обстановка.
Тепърва уговаряме още няколко излизания извън страната, с които да подпечатаме намеренията си и да дадем повече на нашите играчи.
Очакват ни вълнуващи моменти през новия сезон и предстоят страхотни новини – както за отборите ни, така и за играчите в нашата школа“ – коментира Радостин Александров

#тагове:

НАЙ-НОВИ: