Прокуратурата в Плевен задържа за 72 часа двама за хулигански действия, придружени с нанасяне на побой

09.07.2019 15:54

Районна прокуратура – Плевен задържа за 72 часа две лица от село Одърне по досъдебно производство, образувано за извършени от тях хулигански действия, придружени с нанасяне на побой на техни съседи от същото село.

На 06.07.2019г. е възникнал инцидент между две враждуващи фамилии от с. Одърне. В хода на проведеното разследване по образуваното в Районна прокуратура – гр. Плевен наказателно производство в качеството на обвиняеми за престъпление хулиганство по смисъла на чл. 325 от НК, са привлечени две лица – баща и син с инициали Г.П. и А.Ц от с. Одърне, като за сина престъплението е извършено при условията на опасен рецидив.

С постановления на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени искания в Районен съд – гр. Плевен за вземане по отношение на обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Наказателното производство е образувано на 08.07.2019 г., когато служители на ОД на МВР – гр. Плевен са реагирали на подаден сигнал от спешен телефон 112. Разследването продължава с провеждането на разпити на свидетели пред съдия и назначаване на съдебно – медицински експертизи за установяване на вида и степента на понесените телесни увреждания.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: