В Плевен днес представят мобилно приложение за подаване на сигнали срещу некоректни  работодатели

08.07.2019 7:17

В Плевен ще бъде представено новото мобилно приложение VOX KNSB за сигнали срещу некоректни, но и за добри работодатели, и срещу сивата икономика. Това ще стане днес, 8 юли, в пресклуба на БТА като се очаква да присъства и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Новото мобилно приложение на КНСБ ще помага на работници и клиенти да подават сигнали срещу некоректни работодатели и да дават позитивни примери за мястото, на което работят. VOX KNSB вече е налично във всички платформи за мобилни приложения – за Android и Iphone.

Мобилната апликация е част от кампанията на КНСБ „Сивото убива“. Тя е разработена по проект, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“. Основната цел на проекта е разработване и отправяне на препоръки за подобряване на регулаторната среда и ефективността на политиките за превенция и ограничаване на недекларираната заетост в България при спазване на принципа на открито и отговорно управление.

VOX KNSB е уникална, абсолютно безплатна услуга, която позволява на всеки да подаде сигнал до КНСБ, а оттам и до всички държавни институции за нередности или позитивни примери както на работното си място, така и в търговски обекти, в които е получил лоша услуга или пък е забелязал измама за фиска.

Анонимността на подалите сигнала е абсолютно гарантирана и единствено администраторите на КНСБ разполагат с данните на подателя. VOX KNSB позволява сигналите, които се подават, да стигат до голяма група от хора, които могат да ги подкрепят, споделят в социалните мрежи или просто да следят какво се случва с решенията на проблема. За да се гарантира автентичността на сигнала, може да бъде приложен снимков материал, а приложението автоматично регистрира локацията, откъдето се подава.

Сигналите, които се подават, могат да бъдат споделяни в социалните мрежи и варират от заплата в плик, през липса на трудов договор до неиздаване на касови бележки.

Приложението можете да свалите от тук за Андроид или от тук за Iphone.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: