„Шарено петле” днес: Ателие за кукли, перформативна инсталация, детски спектакъл и бродуейски мюзикъл

07.07.2019 8:19

Фестивалът за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле”,който започна на 4 юли в Плевен, продължава в неделния ден с богата програма. Ще припомним, че той се организира от Община Плевен и Драматично-куклен театър „Иван Радоев”.

От 11 часа пред Театъра ще започне ателие за изработка на кукли от прежда.Чрез намотаване, тъкане и различни преплитания, децата ще си направят кукла – плод на собственото им въображение. Заниманието е забавно и откривателско. Подходящо е за участници на възраст от 4 до 12 години. Организира се от Арт ленд ООД.

Днес е и първият ден, в който плевенчани могат да станат част от перформатината инсталация „Pure/Чисто”. Концепцията, реализацията и музиката са на Християн Бакалов.
Асистент и изпълнение: Татяна Петрова, Демир Бериша.

Днес може да влезнете в „Чисто” от 12 до 18 часа. Ще бъдат допускани по двама души на 10 минути.
Инсталацията „PURE/ ReaImagination“ е изградена като своеобразна разходка. Тя фино изследва как въображението и историите, които създаваме за света около нас, въздействат на нашите възприятия за реалността и на отношенията между „Аз“ и „Другия“. „PURE/ Realmagination“ e aртистичен експеримент, който съчетава визуалнo изкуство, движенчески театър и пърформанс. Приключение, даващо възможност на участниците в него да открият артистичния си потенциал чрез контакта с нови и различни хора – артисти , аматьори, млади и по-възрастни.

От 11 часа за най-малките зрители ще е „Грозното патенце” по Х.К.Андерсен, моноспектакъл на Юлия Коларова.
В този спектакъл популярната приказка е разказана по нестандандартен начин. В него актриса, кукли и рисуваната анимация ще си подадат ръка, за да представят една нова интерпретация на познатата на всички Андерсенова история. Да израснеш физически и да се разхубавиш е естествено, но да се промениш духовно, да надскочиш егото си и да станеш по-добър, не е никак лесно – това е … истинската красота! Взаимодействието между актрисата, куклите и анимационните герои изненадва зрителя и го въвежда в един изцяло нов вид театър.

От 19,30 часа на сцената на плевенския театър ще може да се насладим на бродуейски мюзикъл за възрастни на Столичен куклен театър – „Авеню Q”. Музика и стихове: Робърт Лопес и Джеф Маркс, либрето: Джеф Уити (оригинална идея на Робърт Лопес и Джеф Маркс), превод на български: Любов Костова, превод на песните: Десислава Софранова, постановка: Уест Хайлър (САЩ) и Петър Кауков.

Участват: Камен Асенов, Венцислава Асенова, Цветелин Павлов, Лилия Гелева, Гьорги Георгиев – Антика, Павлета Семова, Мила Люцканова, Мариета Петрова. Със специалното участие на Рафи Бохосян и с участието на Милен Кукошаров и Ангел Николов (пиано).
Спектакълът не е подходящ за лица под 16 г.
„Авеню Q“ е изключително забавен мюзикъл за възрастни, който представя всички чувствителни теми на нашето време – расизъм, ксенофобия, гей-общество, порно-индустрия – всичко е подложено на добронамерена шега, която ни води към признаване и преодоляване на предразсъдъците и осъзнаване на различията. „Авеню Q“ e весела притча за съзряването и остра сатира към проблемите на младите, възпитавани като деца от родителите си и от телевизионни програми като „Улица Сезам” и за това, как вече като възрастни трябва да поемат лична отговорност за живота си. Сблъсъкът с действителността на група неудачници – възпитани в ценностната система на американската демокрация – е твърде актуален и у нас, но тук ще можете да се насладите на извънредно смешна интерпретация на „тежките“ проблеми на живота.
По лиценз на MUSIC THEATRE INTERNATIONAL (Europe) Mюзикълът е представен за първи път на Бродуей от Kevin McCollum, Robyn Goodman, Jeffery Seller, Vineyard Theatre и The New Group.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: