От този месец ТЕЦ – Плевен преминава към издаване на електронни фактури на клиентите си

06.07.2019 16:34

„Топлофикация – Плевен“ ЕАД уведомява, че от този месец преминава към издаване на електронна фактура (eFaktura) в сътрудничество с „Борика-Банксервиз“ АД. Всички заявили желание да получават по този начин своята месечна фактура и при наличие на потребена топлинна енергия за подгряване на топла вода през месец юни 2019г., ще бъдат уведомени на регистрирания от тях имейл адрес.

Напомняме, че клиентите на дружеството могат ежемесечно да получават електронна фактура за ползвана топлинна енергия. За тази цел е необходимо да попълните „Заявление-декларация“ по образец, като декларирате валиден имейл адрес, на който ще получавате съобщения за издадените на Ваше име електронни фактури. Формуляр може да получите на място в клиентския център или да изтеглите от нашия сайт (https://www.toplo-pleven.com) в раздел е-Фактура. Надлежно оформените документи се представят в клиентския център на дружеството с адрес: ул. „Източна индустриална зона” № 128, по пощата, п.к. 93, с куриер, факс /064 895-289/ или със сканирано копие на имейл адрес – [email protected].

„Е-фактура” е официален документ, признат от Националната агенция по приходите. Тя представлява подписан документ с валиден електронен подпис, напълно равностоен на издаваните фактури на хартиен носител. Електронните фактури, получавани чрез системата www.efaktura.bg, отговарят на изискванията на Закона за електронния документ и електронния подпис, Закона за счетоводството и Закона за ДДС. Цифровият сертификат или универсалният електронен подпис гарантира автентичността на произхода и ненарушимостта на съдържанието на документа, който се изпраща на посочения от клиента електронен адрес.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: