От днес 8 населени места в община Долна Митрополия са с безплатен безжичен интернет

05.07.2019 16:37

От днес, 5 юли, 8 населени места на територията на община Долна Митрополия разполагат с безплатен безжичен интернет предоставен по Европейска инициатива WiFi4EU. Населението ще разполага с безплатен безжичен интернет в района на кметствата в следните места: гр. Долна Митрополия, гр. Тръстеник, с. Ореховица, с. Божурица, с. Комарево, с. Горна Митрополия, с. Подем и с. Крушовене.

Проектът WiFi4EU е по инициатива на българския еврокомисар Мария Габриел и е предназначена за граждани и посетители на ЕС, които ще имат безплатен достъп до безжичен интернет на обществени места като паркове, площади, обществени сгради.

Основната цел на Европейската инициатива WiFi4EU е не само да свързва хората, но и да подпомага културния и историческия обмен на информация. По този начин всички регистрирани общини в платформата ще станат част от една общност и ще бъдат свързани с останалите участници в мащабния проект. Още по-голямата и дългосрочна цел на ЕС е чрез подобряването на интернет връзката да се стимулират услуги като електронно правителство, електронно здравеопазване, онлайн банкиране и видео обажданията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: