Днес започва Фестивалът за куклено изкуство „Шарено петле” в Плевен

04.07.2019 7:18

 

Днес започва второто издание на Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” – Плевен 2019. Той се организира от Община Плевен и Драматично-куклен театър „Иван Радоев” и ще продължи до 8 юли.

Първият спектакъл, с който ще могат да се забавляват тази вечер плевенчани, е на Държавен куклен театър – Стара Загора – „Фолклорна магия”.
Постановката е на Боньо Лунгов, режисьор – Константин Каракостов, сценография и костюми – Диляна Първанова,музикално оформление – Константин Каракостов. Участват: Латина Беровска, Деница Янакиева,Таня Георгиева, Любен Чанев, Кирил Антонов, Калоян Георгиев.

Представлението е за цялото семейство и ще започне в 18 часа пред Театъра.

Тази своебразна фолклорна приказка пренася публиката в един неочакван свят. В представлението няма текст – актьорите пеят и свирят на живо и пред погледа на зрителя умело създават незабравими герои, използвайки автентични предмети от българския бит на принципа на импровизацията. Всичко това превръща „Фолклорна магия“ в изключително комуникативен спектакъл.

От 19, 30 ч ще започне вторият спектакъл за днес „Хронолог“ на Държавен куклен театър – Видин. Той е по идея на Езекел Гарсия Ромеу, драматург: Лоран Каийон, режисьор и сценограф: Езекел Гарсия Ромеу, звукова среда: Ангаел Симитчиев, музика на живо: Жоро Иванов.
Участват: Ирослав Петков, Христо Иванов, Маргарита Костова,Теодора Рашед, Пламен Кънев, Жоро Иванов
Представлението е за възрастни.
„Хронолог” е по-скоро оживявала пластика, отколкото конкретна драматургия. Той разказва за света днес – с нашите утопии, мечти и отказа от тях, с нашите въжделения, страсти и фантазми. Хронолог” разказва времето и разкрива нас самите с типичните за нашето всекидневие проблеми: свобода, демокрация, екология, човешки взаимотношения. ”Хронолог” е едно пътуване извън времето и вселената, което всъщност ни възвръща към техния смисъл.

Входът за спектаклите е свободен, но с безплатни покани от касите на Театъра.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: