Деца подкрепиха благотворителна инициатива на МЦ КИРМ – Плевен

04.07.2019 9:17

Малчугани от втори „а” клас на основно училище „Йордан Йовков” – Плевен, техният класен ръководител Евгения Кацарска и Малинка Славкова – начален учител „ЦДО”, подкрепиха инициативата „Капачки за живот” на Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” – Плевен за събиране на пластмасови капачки.
Малките дарители с усмивка разказваха, че с голяма радост събират пластмасови капачки заедно със своите родители, баби и дядовци.
„Доброволчеството и опазването на околната среда са важни житейски уроци, на които искаме да научим децата”, споделиха педагозите от основно училище „Йордан Йовков” – гр. Плевен.
На 15 март т.г.  Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” – Плевен постави метално сърце в градинката пред главния вход на центъра, поддържана от неговия екип. Сърцето е закупено със средства на центъра и подкрепя инициативата на плевенчанина и състезател по бокс Румен Мотовски.
Със събираните средства ще бъде закупувана апаратура за нуждите на малките пациенти в Клиника по Неонатология и Клиника по Педиатрия на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – гр. Плевен, а тяхното изразходване ще бъде публично оповестявано – на сайта на медицинския център и с информационна табела върху металното сърце.

Снимка и информация: МЦ КИРМ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: