Отпускат 2 млн. лв. за самолетно пръскане срещу комари в дунавските общини

03.07.2019 13:41

Отпускаме 2 млн. лв. за самолетно пръскане срещу комари в дунавските общини. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, предаде Агенция „Фокус“.

„По искане на кметове на дунавски общини и по предложение на вицепремиера Томислав Дончев Министерски съвет днес взе решение за отпускане на 2 млн. лв. за самолетно пръскане срещу комарите по поречието и дунавските общини“, посочи Танева и уточни, че пръскането ще бъде извършено от БАБХ.

Тя подчерта, че такова пръскане е имало и през 2015 г., като тогава ефектът е бил добър. „Правим възможно най-спешната организация. До края на деня директорите на областните дирекции на БАБХ по съответните области следва да представят териториите и площите, които да бъдат третирани. А след като се направи необходимата процедура по възлагането на това пръскане със самолети, ще бъде направена и организация за времето, часовите зони и териториите, които ще бъдат третирани, така че да опазим пчелите и всичко, което би се засегнало“, обясни Танева.

По думите ѝ пръскането трябва да стартира до няколко дни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: