РУО-Плевен: Над 1000 са подадените вече заявления за прием в 8 клас

03.07.2019 15:37

Нормално към този момент върви подаването на документи за участие в първи етап на класиране за прием в VIII клас в неспециализираните училища, по профили и специалности от професии в държавните и общинските училища за учебната 2019/2020 година. Това информира Албена Тотева, началник на Регионално управление на образованието – Плевен.

Припомняме, че за учебната 2019/2020 година подаването на заявление за участие в първи и трети етап на класиране ще се извършва само по електронен път /online/, а информация за паралелките, в които ще се извършва прием е публикувана в раздел „Прием“, на сайта на Регионално управление на образованието – Плевен.

До момента общо са подадени 1019 заявления, 450 от тях са подадени чрез електронната платформа на адрес:https://priem.mon.bg, като се използва индивидуален код за достъп от служебната бележка. Другите са чрез училищата-центрове в област Плевен.

Най-често отговаряме на въпроси от родители, които подават документите на децата си от вкъщи,коментира Тотева. Няма наплив по училищата-центрове, където може на място да се подадат документи, ако кандидатстващия няма възможност да направи това от дома си.

Самият процес на кандидатстване не е сложен, оценките се генерират автоматично, не се изискват много документи, всичко е автоматизирано и удобно, добави Албена Тотева. Тя посъветва децата и техните родители да вписват повече желания в заявленията си, за да не останат извън класирането.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: