Община Левски подкрепи Националната информационна кампания „Роди дете в България“

02.07.2019 12:13

Кметът на община Левски Любка Александрова подкрепи Националната информационна кампания „Роди дете в България“ на Фондация „Мечта за дете“. Националната информационна кампания „Роди дете в България“ на Фондация „Мечта за дете“ дойде с концерт в град Левски на 1 юли.

Създателката и душа на кампанията Евелина Рускова, преминала през много трудности, но сега щастлива майка на близнаци – заченати инвитро, представи целта на кампанията и призова всички, които мечтаят да имат деца да сбъднат мечтите си. Информационната кампания цели да популяризира DMS DETE номера 17 777 за събиране на средства за двойки с репродуктивни проблеми и затруднено финансово положение.

Концертът с водещ Наско от БГ Радио откриха талантите на град Левски Любена Стоилкова и групата на учителите „Даскалисимо”. С благодарност за топлия прием на кмета Община Левски Любка Александрова и жителите на града, за подкрепата на благородната кауза, поп и рок певеца, бивш член на група D-2 Дичо, Теди Кацарова, Djane Monique зарадваха малки и големи в юлската вечер.

„Повече деца родени в България” е мотото на националната кампания и за подкрепата, кметът на общината получи сертификат. Прекрасно е да се роди дете в България, но е прекрасно и след това да бъде в добри ръце, каза кметът на общината Любка Александрова и поздрави директорите на учебни заведения за успешно реализирана извънучилищна и извънкласна дейност с учениците, за активното участие в обществения живот за това, че са новатори, които се стараят да възпитават децата прекрасно. Грамоти за това получиха: директорът на ДГ „Слънце” Наталия Христанова, директора на СУ „Крум Попов” Валентина Дженева, директора на ОУ „Максим Горки” Даниела Георгиева, директора на ОУ „Неофит Рилски” – Обнова Ваня Радева, директора ОУ „Христо Ботев” – Българене Мирела Пантелеева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: