Приз „Кристален еделвайс” за втора поредна година е в Кнежа (галерия)

02.07.2019 11:52

Близо 400 ученици от цялата страна се събраха на брега на яз. Копринка, за да покажат своите умения на 17-ия Национален преглед на туристическите умения и сръчности за учащи се за приз „Кристален еделвайс”. Те мериха сили в осем дисциплини: Майсторско управление на велосипед, стрелба с лък, народна топка, построяване на палатка за време, теглене на въже, игра „Познавам ли моята България?”, изграждане на палатъчен лагер и художествена самодейност.

Участниците бяха разделени в две възрастови групи: младша възраст /5-8 клас/ и старша възраст /9-12 клас/. За седми път град Кнежа се включи в прегледа, като беше представен от ученици от ОУ „Отец Паисий” и ПГЗ „Стефан Цанов” с ръководители Детелина Бодилкова и инж. Марин Бодилков. Специални благодарности на ТД „Кайлъшка долина” гр. Плевен за оказаното съдействие.

На 22 юни г-жа Зорница Радонова – изпълнителен секретар на БТС откри прегледа, който се провежда с цел да пропагандира туристическото движение, да съдейства за създаване на навици за системно практикуване на видовете туризъм и спортно-туристическите дисциплини, да се проверят физическите, техническите и морално-волевите качества на участниците и се определят първенците в отделните дисциплини на прегледа. Приветствие към участниците – с пожелание за успешно представяне отправи г-жа Даниела Коева – зам. кмет на Община Казанлък.

Участниците от Кнежа се представиха отлично и спечелиха следните призови места:
Младша възраст:
Построяване на палатка за време: първо място за ПГЗ „Стефан Цанов” и второ място ОУ „Отец Паисий”;
Теглене на въже – първо място за ПГЗ „Стефан Цанов” и пето място за ОУ „Отец Паисий”;
Народна топка: второ място за ОУ „Отец Паисий” и четвърто място ПГЗ „Стефан Цанов”.

Старша възраст:
Теглене на въже – второ място за ПГЗ „Стефан Цанов”;
Построяване на палатка за време – пето място за ПГЗ „Стефан Цанов”;
Народна топка – пето място за ПГЗ „Стефан Цанов”
В дисциплината изграждане на палатъчен лагер, лагерът на Кнежа беше класиран на трето място. В дисциплината художествена самодейност отлично се представи първокласничката Веселка Фератова от ОУ „Отец Паисий”, която изпълни две народни песни. В комплексното класиране младите туристи от Кнежа събраха най-много точки и заслужено спечелиха приз „Кристален еделвайс”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: