Награди за млади театрали от Езикова гимназия – Плевен от национален ученически фестивал

01.07.2019 15:36

 

Театрална формация „Експеримент“ при Езикова гимназия  – Плевен с ръководител Ангелина Маркова участваха в Национален театрален фестивал в Русе.

Това издание на този престижен форум по думите на председателя на журито ще се запомни с рекордния брой участващи състави, както и с изключително високото ниво на показаните спектакли. Тъкмо затова спечелените награди от младите театрали са толкова ценни като постижение. След изиграването на „Генералната репетиция“ журито сподели своите впечатления от  спектакъла. То подчерта, че това е един интелигентен, умно направен спектакъл, който носи забравения  в наши дни романтичен дух. Бяха впечатлени от свежестта, хармоничността, красотата и цялостното художествено послание, както и от добрата игра на артистите.  В него по думите им има всичко.

Ангелина  Маркова сподели, че е силно впечатлена от компетентната професионална оценка на журито и от съдържателния разговор  след спектакъла, в който е получила интересни мнения и идеи за развитието на формацията.

Сред силната конкуренция от 28 състава от цялата страна формация „Експеримент“ при Езикова гимназия -Плевен беше отличена с пет награди – поощрителна награда за спектакъла, награди за поддържаща женска роля за Александра Петрова и Симона Резашка и за поддържаща мъжка роля за Христо Генов, както и колективна награда на Габриела Иванова, Зорница Марчева и Александра  Петрова за ролята на джуджетата.

Постигнатите резултати след едва четиримесечна работа върху спектакъла зареждат с оптимизъм и с желание за нови творчески проекти. През есента формацията ще продължи да представя пред ученическа аудитория своя спектакъл“Генералната репетиция“ и  ще започне репетиции по нова пиеса.

Снимки и информация: Езикова гимназия – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: