Задържаха ало-измамник, взел 3000 лв. от дядо в село Вълчитрън

01.07.2019 9:38

Участник в телефонна измама е задържан след незабавна професионална реакция на криминалисти от Пордим и Плевен. За това съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На 28 юни 2019 година в 12:30 часа в полицията в Пордим е заявено от 86-годишен жител на село Вълчитрън, че е станал жертва на телефонна измама. Тъжителят е обяснил, че за времето от 11:00 часа до 12:30 часа същия ден е потърсен на домашния телефон. Съобщено му било, че дъщеря му е пострадала и е необходима сумата от 3 000 лева, за да се извърши операция. Изпълнявайки получените указания възрастният човек предава на непознат събраните пари. След получаване на информация за случая, в РУ – Пордим е образувано досъдебно производство и са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия, в които се включват и служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Плевен.

В резултат на професионалните действия – проведените незабавни оперативни действия и заградителни мероприятия е установен мъжът, който е взел парите – 39-годишен от село Обнова. Той се придвижвал с лек автомобил „Опел Зафира“. Задържан за срок до 24 часа. При претърсване на лекия автомобил е установена инкриминираната сума в размер на 3 000 лева.

39-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай и служители на РУ – Пордим.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: