С празнично шествие и атрактивно шоу започна 7-то издание на Международен фестивал на изкуствата „Морско конче” – снимки

29.06.2019 13:00

Стартът на 7-то издание на Международен фестивал на изкуствата „Морско конче” бе даден на 28 юни с празнично шествие и атрактивно шоу .Организатор на събитието, което се провежда под патронажа на Кметство Обзор, е Фестивална фондация „Морско конче“ и сдружение „ОбзорАрт“.


В тазгодишното издание на фестивала се включиха над 300 участници от България, Русия, Украйна, Беларус, Македония и Естония. Сериозно е и плевенското присъствие на събитието. Публиката в амфитеатъра в курортния комплекс Обзор ще има възможността да се наслади на изпълненията на балетно-театрална школа и Спортен Клуб „Спирит“ и атрактивния мажоретен състав от град Левски. България ще представят още танцьорите от Тутракан, детската театрална трупа от Костенец и мажоретният състав от Панагюрище.
Международния фестивал на изкуствата „Морско конче” дава възможност на деца и младежи от всякаква възраст да разкрият талантите си във всички жанрове на изкуството – танцово, вокално, инструментално, театрално, художествено. Неговата сцена предлага поле за изява за всякакви форми на участие – солисти, ансамбли и групи, танцови групи и клубове, художници, фотографи, театрални работилници, форми на музикален театър.


Текст и снимки: Илияна Христова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: