Плевенчанинът Пламен Иванов отново ще представи България на световния финал по шофиране на камиони

28.06.2019 15:10

Световният шампион по ефективно шофиране на камиони от 2017 година – Пламен Иванов спечели националния шампионат Optifuel Challenge 2019и така отново получава правото да представлява България на глобалния финал през октомври в Лион. Плевенчанинът завоюва първото място в петото издание на състезанието на Renault Trucks у нас след тежка надпревара с още 18 участника, достигнали до решаващата фаза. На второ място се класира Християн Ангелов, а трети на почетната стълбичка застана Михаил Русанов.

“Да спечелиш титлата е трудно, но още по-трудно е да я защитиш. Отговорността е голяма, защото на световния финал представлявам не само себе си, но и България и цялата гилдия на професионалните шофьори у нас, които са едни от най-добрите в света.”, сподели Пламен Иванов след награждаването. “Ще направя всичко по силите си купата да остане българска.”, обеща той.

Финалистите в Optifuel Challenge 2019 бяха определени сред общо 216 състезатели, които се включиха в квалификационните кръгове в 9 града в страната. Те трябваше да покажат уменията си по ефективно шофиране на камиони на най-тежкото финално трасе в историята на състезанието у нас в планински терен в района на Пампорово при реални пътни условия.

“Тази година наистина поставихме финалистите в много трудни условия, но го направихме, защото вярваме в техните умения, както и в качествата на нашите камиони. А именно тази комбинация е ключова за постигането на успешни и ефективни решения в транспортния бизнес”, коментира Иван Ушев, Търговски директор на Renault Tucks. “Всички ще стискаме палци на Пламен и вярваме, че той има реална възможност отново да донесе световната титла на България”, добави той.

СъстезаниетоOptifuel Challenge 2019 се проведе със състезателния камион от последно поколение – Renault Trucks T High 2019 с 520 к.с. Влекач от същия модел ще бъде и голямата награда на световния финал на състезанието във Франция през есента.

Optifuel Challenge 2019 e петото издание на състезанието, организирано от Renault Trucks. Тази година в него се очаква да се включат близо 3000 участници от 30 държави.

Информация и снимки: Renault Trucks

#тагове:

НАЙ-НОВИ: