Поредните подпийнали шофьори спрени в Плевенско

27.06.2019 8:55

Поредните шофьори, седнали зад волана на автомобилите си след употреба на алкохол, са спрени в област Плевен.

Бързо производство е образувано в Първо РУ – Плевен за управление на автомобил след употреба на алкохол. Вчера в 10:22 часа на улица „Александър Стамболийски“ в село Бохот бил проверен 55-годишен водач на „Фолксваген Джета“, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР. Тестът за алкохол отчел 1,53 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Шофьорът не е дал кръвна проба за анализ. Уведомен е прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Работата продължава разследващ полицай.

На 26 юни 2019 година в РУ – Левски е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК. На 18 юни около 20:25 часа 54-годишен от село Градище е  управлявал „БМВ“ с  концентрация на алкохол в кръвта си 2,30 промила, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Това е доказано с протокол за химическа експертиза на СХЛ към ЦСМП – Плевен.

Проверката е извършена на третокласен път на територията на община Левски. Уведомен е прокурор при РП – Левски. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: