Военните от Белене и Плевен с призово класиране в прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски

27.06.2019 16:16

В дните от 25 до 27 юни в град Сандански се проведе ежегодния Фестивал на военните духови оркестри и Заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2019 г.
Три последователни дни самодейните състави от 11 военни формирования от състава на Сухопътните войски се изявяваха на сцената на Дома на културата в града. Самодейците изпълниха сцената с добро настроение, а любовта която демонстрираха към българския фолклор, впечатли многобройната публика.
Всяко конкурсно начало има и своите отличи се участници.

Тази година председателстваното от началника на отдел „Личен състав” в Командването на Сухопътните войски полковник Димитър Никифоров жури, беше изключително затруднено да излъчи най-добрите сред най-добрите. Големият комплексен победител в тазгодишния Преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски е Бригадно командване – Благоевград, с командир полковник Красимир Кръстев.

Първи подгласници са 55- ти инженерен полк- Белене с командир полковник Росен Арабаджиев, а Единния център за начална подготовка-Плевен с командир полковник Николай Бешев, получи почетното трето място.

Наградите на участниците във Фестивала на военните духови оркестри и купите и грамотите на отличилите се индивидуални и групови изпълнители в любителското художествено творчество, бяха връчени от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, които им благодари за прекрасното представяне и за това, че родолюбиво опазват българския фолклор и традиции.

Снимки и информация: Сухопътни войски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: