От днес в Плевен гостува най-голямата национална изложба на историческа тематика

25.06.2019 8:41

От днес до 29 юни в Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен ще гостува най-голямата национална изложба на историческа тематика „Историческо величие“. Събитието се организира и провежда със съдействието на Исторически парк и TREASURE Ltd. В рамките на изложбата посетителите ще имат възможността да разгледат впечатляваща колекция от над 50 картини, представящи важни исторически събития и ключови личности от българската история.

Програмата включва интерактивна лекция, пресъздаваща начина на живот, културата и традициите на българите през Средновековието. Гостите ще получат уникалната възможност да се потопят в атмосферата на миналото и да се докоснат до облеклото, въоръжението и бита на нашите древни предци.

В галерията ще могат да бъдат разгледани прецизни реплики-експонати на най-прочутите тракийски съкровища, открити по нашите земи, както и вълнуваща колекция от малки пластики на велики български и тракийски владетели, оставили траен отпечатък върху съдбата на България.

Откриването на изложбата е днес в 17 часа. Входът ще е с билети. Повече за програмата в Плевен и цените на билетите ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: