„Достатъчно дълго” – новата книга на Петър Чухов ще бъде представена днес в Плевен

24.06.2019 8:31

Днес от 17.00 часа в Регионална библиотека „Христо Смирненски” ще бъде представена новата книга на Петър Чухов „Достатъчно дълго” – сборник с разкази. Представянето се организира от библиотеката, Дружеството на плевенските писатели и издателство Жанет 45.

Петър Чухов е роден в София на 23 юни 1961 г. Бакалавър е по библиотечни науки и магистър по социология на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Автор на 15 книги. Съставител, редактор и автор на предговора на първата антология на българското хайку, издадена в чужбина през 2012 г. – двуезичният сборник (на унгарски и български) „Различна тишина”.

Включен в много антологии в България и в чужбина. Превеждан на английски, френски, немски, испански, японски, руски, чешки и много други езици.

Носител на много награди, сред които „Иван Николов” за най-добра стихосбирка (2002 г.), Специална награда „Развитие” за нов български роман (2003 г.), Първа награда „Златен ланец” (2007 г.), Голямата награда на музея „Башо” в Япония (2008 г.), Голямата награда на конкурса за любовна поезия „Магията любов” (2013 г.) и др.

Участвал в много пърформънси и проекти. Пише музика и текстове, свирил в рок-групи, съосновател на етнорок група „Гологан”.

Член е на Управителния съвет на Българския П.Е.Н.-център, на Сдружение на българските писатели, Български хайку клуб, Хайку клуб „София”, Хайку общество в САЩ, Световната хайку асоциация и Музикаутор. Член е на журита на литературни конкурси.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: