Стефан Бурджев с въпрос към министър Банов за подкрепа към читалище „Съгласие 1869” по повод предстоящата годишнина

22.06.2019 9:27

За подпомагане на читалище „Съгласие 1869” – гр. Плевен зададе въпрос на вчерашния парламентарен контрол депутатът от БСП Стефан Бурджев към министъра на културата Боил Банов. Народният представител подчерта, че предстоят редица събития, посветени на 150 години от създаването на читалището, което се нуждае и отсредства за ремонт на покрива и за изграждане на рампа за инвалиди. В изложението си Стефан Бурджев подчерта значимостта на читалището, неговия богат библиотечен фонд от над 220 000 тома и значимото му място в културния живот на Плевен.

В краткия си отговор министър Банов коментира, че НЧ „Съгласие 1869” е едно от най-старите в страната и емблематично за Плевен и региона. Той добави, че възможността за финансиране е чрез кандидатстване по програмните сесии на Министерството на културата.

Апелирам да се потърсят и други начини освен посочените, както и по-сериозна институционална подкрепа за читалище „Съгласие 1869”, каза в отговор на изказването на министъра Стефан Бурджев. Той призова и за персонална подкрепа от страна на Боил Банов за отбелязване по един подобаващ начин празникът на културния храм в област Плевен, какъвто е читалище „Съгласие”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: