Безплатни прегледи за туберкулоза ще се проведат в Плевен следващата седмица

21.06.2019 17:04

За втори път през 2019 г. ще се проведат безплатни прегледи за туберкулоза в лечебни заведения за диагностика и лечение на туберкулозата в страната.

Кампанията „Седмица на отворените врати” се осъществява по Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в Република България към Министерството на здравеопазването. Тази ежегодна проява е доказала своята ефективност за повишаване на обществената информираност по отношение на заболяването и за предоставяне на безплатен достъп до медицински услуги.

По време на „Седмицата на отворените врати“ на всеки желаещ се предлага скрининг за риска от туберкулоза чрез анкета и консултации. На лицата, които са в риск, се провеждат допълнителни прегледи и изследвания. При откриването на случаи на туберкулоза своевременно се предприемат мерки за хоспитализация и лечение, в резултат на което се прекъсва веригата за предаване на инфекцията.

За област Плевен прегледите ще се извършват от 24 до 28 юни в Отделението за диспансерно наблюдение на болни с пневмофтизиатрични заболявания /ОДНБПФЗ/ на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” на ул.”Кирил и Методий” № 20.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: