9 самоделни пушки и 559 патрони открити в дома на мъж в Пордим

20.06.2019 15:09

9 самоделни огнестрелни оръжия със заглушители и 559 патрони – 22 калибър са открити вчера в дома на 59-годишен мъж в град Пордим. Това бе съобщено днес на брифинг с участието на Пламен Петков, районен прокурор на Плевен, старши комисар Красимир Начев, директор на ОДМВР и Владимир Николов, наблюдаващ прокурор.

Оръжията били направени от 59-годишния в домашни условия в гаража му. С всяко едно от тях е произведен изстрел, обясни прокурор Николов. Пред разследващите мъжът обяснил, че сглобяването на оръжия му е хоби като си е купувал части от въздушни пушки и други детайли от пазарите. Самият той няма разрешение за притежаване на оръжие, не е осъждан и към момента е безработен. На лице са доказателства по делото, от които е ясно, че обвиняемият е предоставял оръжия на други лица, подчерта наблюдаващият прокурор. Не може да се твърди обаче, че той е продавал оръжия.

Към момента оръжейният майстор е задържан за 72 часа като утре ще бъде внесено искане от прокуратурата за постоянно задържане под стража.

По думите на директора на ОДМВР-Плевен оръжията са така изработени, че да позволят скрито носене, върху всяко едно оръжие има монтиран заглушител.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: