С „Белият тигър“ продължава тази вечер киномаратонът в Плевен

20.06.2019 8:39

С прожекция на „Белият тигър“ продължава днес инициативата „Лятно кино в парка”, организирана от Община Плевен със съдействието на Руския културно-информационен център в София. Култовата лента за Втората световна война – „Белият тигър” е дело на световноизвестния руски режисьор Карен Шахназаров. Филмът е носител на множество международни филмови награди и номинация за „Оскар” през 2012 г.

През Втората световна война, след битка, командир на Съветски танк е ранен и откаран в болница страдащ от амнезия и с тежки изгаряния по тялото му. Той тайно вярва, че може да комуникира с всеки танк, като с хората. След като се завръща на служба, човекът-танк се превръща в един от най-добрите танкисти в неговата част. Слухове за нов, непобедим нацистки танк, се разпространяват. Разказват, че огромен нацистки танк често се появява от нищото на бойното поле и унищожава десетки съветски танкове. Мистериозния враг е получил прякор „Белия Тигър“ от съветските войници. Човекът-танк Найденов, е убеден, че точно Белият тигър е този, който е унищожил неговия танк и иска отмъщение. Найденов се зарича да намери и унищожи Белият тигър. Но как може да се намери и унищожи един призрак на войната?

Прожекцията е от 21.00 часа в парка на Регионалния исторически музей и са безплатни. При лошо време – от 19.00 часа в зала „Катя Попова”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: