Година и половина затвор за 31-годишен, подпалил пожар в плевенско село

20.06.2019 17:02

Година и половина затвор е наказанието, което е получил обвинен в подпалването на пожар в плевенско село. Това става ясно от прессъобщение на Окръжен съд – Плевен.

Делото срещу Н.Ц. /31 години/ е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Плевен. Той е обвинен в това, че на 4 септември 2018 г., около 02.30 часа, в землището на с.Л., запалил чуждо имущество на значителна стойност – 5000 бали от сено и люцерна, на стойност 22 000 лева, собственост на И.И. и К.И.- и двамата от с.Л., общ.К. Имало е опасност пожарът да се разпростре и върху други имоти и имущество на значителна стойност,а именно: 31 бр. крави, 7 бр.  юници, 14 бр. телета, колесен трактор, тракторно ремарке, 1000 бр. бали люцерново сено, стопанска постройка – краварник, със застроена площ от 484 кв.м., навес с оградни стени, със застроена площ от 76 кв.м. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.

В провелото се днес съдебно заседание е внесено за одобрение споразумение между Окръжна прокуратура –  Плевен и подсъдимия Н.Ц., с което същият се признава за виновен в извършване на престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем. Страните се споразумяха на подсъдимия да бъде наложено наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим. Причинените с деянието имуществени щети в размер на 22 000 лева, са възстановени от подсъдимото лице. Разноските по делото, ще се заплатят от подсъдимия.

Споразумението е одобрено от състав на Плевенски окръжен съд, като определението за това е окончателно.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: