200 души излизат на сцената на 69-тия Парад на модата – Плевен тази неделя

18.06.2019 12:50

Шоу-концерт-спектакъл „Парад на модата – Плевен 2019“ ще се състои тази неделя, 23 юни, от 20 часа на сцената на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Негов режисьор, вдъхновител и създател е Георги Ангелов. В 69-ото издание на модния форум ще участват 18 млади и утвърдени дизайнери. Те ще покажат най-новите модни тенденции в облеклото за 2019 и 2020 година. 12 от участниците са дебютанти на модната сцена.

По традиция от вече 30 години насам своята най-нова колекция в Плевен ще покаже Дизайнерски център „Ариес Уникат“ на Светла Димитрова. Колекцията тази година е посветена на Елица – дъщерята на Светла Димитрова, която е починала преди около месец, съобщи днес на пресконференция по повод Парада Георги Ангелов. По думите му колекцията ще е в бяло, от памук и дантела, с етномотиви.

Другият традиционен участник е Димитър Кръстев, който ще се представи със спортно-елегантна колекция с препратка от миналото към бъдещето.

Своя дебют в Плевен ще направи Веселина Матеу, която показва лимитирана колекция от качествени италиански платове и материали.

Илиян Йорданов ще покаже колекция от кожа и текстил в различни теми. Другата дебютантка Катрин Богданова ще участва с три теми – бански, детска колекция и дамски дрехи.

Модна къща „Везе“ ще представи специално създадена за Парада на модата в Плевен колекция от официални рокли с ръчно извезани шевици. Модна къща „Принцеса“ ще участва с различни дизайнерски предложения за малки и големи за лятото и есента.

Моника Мончева участва в колекция, в която дрехите са с високи кройки и изчистени десени. А младият дизайнер Янчо Спасов ще се представи с колекция под мотото „Градът говори за изкуство“. Миро е заложил на колекция за лято 2019 г.

С африкански мотиви е колекцията на Елена Станева, вдъхновена именно от платове, донесени от екзотичния континент. Маргарита Христова и Евелина Дойчинова ще покажат колекция от чанти,изработени от рециклиран текстилен материал, а Евелина отделно ще участва с дамска официална колекция под наслов „Ева във водния свят“.

Другият участник в Парада е Десислава Веселинова с колекция 2019/2020, която внася елементи на уют, но и на свобода. Наталия Иванов ще покаже детска и тийн мода, самата тя е майка на три деца и обича да облича малчугани.

С авангардна детска мода ще участва Модна къща „Натали“ – Плевен.

Георги Ангелов разкри, че 200 души ще участват в 69-тия моден спектакъл – дизайнери, манекени, танцьори, певци. В спектакъла са вплетени изпълнения на СК „Бешков – 2019“ – Долни Дъбник, СКХГ „Елегант“ – Плевен, възпитаници на НУИ „Панйот Пипков“ с ръководител Маня Николова и поп изпълнителите Стефани Славчева, Маги Крумова и Марина Бадева.

Този спектакъл, както и всичките ми до сега, е създаден с много любов, в него ще видите много финес, елегантност, светлина и хармония, коментира Георги Ангелов.

Все още има билети на касата на театъра. Колекциите се разпродават след спектакъла.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: