БФС готов да финансира ремонт на тренировъчното игрище зад стадион „Плевен“

18.06.2019 10:12

Българският футболен съюз ще обсъди възможността да осигури финансиране за обновяване на терена зад стадион „Плевен”, известен като „Сгурията”. Намерението им е заявено в писмо от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов до кмета на Община Плевен Георг Спартански.

С влезлия в сила от тази година нов Закон за физическото възпитание и спорта се дава възможност на лицензираните спортни федерации да получават безвъзмездно право на строеж или право на ползване на имоти – публична или частна общинска собственост, за строеж или модернизация на спортни обекти. Така БФС ще може да финансира обновяването на терен УПИ с ид. № 56722.659.1048 на територията на Плевен за осигуряване на тренировъчния процес на отбори по футбол – деца, юноши и девойки, както и за публично ползване. За финансирането футболната федерация ще кандидатства пред УЕФА за периода 2020- 2024 г. за изграждането или модернизирането на спортни бази.

Новината е добър знак в годината, когато отбелязваме век плевенски футбол и когато „Спартак Плевен” влезе в „Б” група, коментира кметът Георг Спартански пред журналисти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: