Главен инспектор Ивайло Иванов: Наш дълг е да намалим пътните произшествия

18.06.2019 16:12

Специализирана операция на пътна полиция започва от днес в цялата страна. Ще бъде засилен контролът върху скоростта, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки. Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства – на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.

Началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен главен инспектор Ивайло Иванов коментира „Наш дълг е да намалим пътните произшествия. Необходими са воля, консолидирани усилия, самодисциплина, съобразяване с правата на всички участници в движението“.

Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик.

Същевременно продължава и предприетата за летния сезон операция на пътна полиция. В рамките й ще се осъществява и засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: