Сваляне на грим с професионална козметика от „Уриаж“

17.06.2019 17:02

Гримът се сваля по два начина, като винаги трябва да се използва качествена козметика – Уриаж е подходяща марка. При „мокрия” способ, козметиката се отстранява с пяна, гел или друго козметично средство за измиване с вода. При „сухото” сваляне на грим се използва лосион или тоалетно мляко. Според козметиците, вторият начин е по-удобен, като трябва да се използват специални салфетки и памучни тампони, а не обикновен памук. Какъв начин ще предпочетем зависи от зоната на лицето, от която се сваля грим. За разгримиране на очите се използват много по-щадящи средства. Ако трябва да се свалят плътни тонални кремове, не може да се мине без пяна за измиване и без гъба. Работата е там, че молекулите на тази козметика проникват дълбоко в порите и почистването е доста трудно. Понякога се налага да се използва и скраб. Тези средства, обаче, не подхождат за чувствителна кожа и по-скоро ще нанесат вреда, отколкото да помогнат. В този случай се използват пяна и мус, като преди това лицето трябва да се измие с топла вода.

За по-креативен грим – с пайети и други декоративни елементи, се използва натурален глицеринов сапун.
Отстраняването на водоустойчив грим е доста по-трудно и за него са нужни специални козметични средства. Те съдържат доста по-агресивни съставки, от тези, които притежават обикновената пяна и тоалетното мляко.

С тях собственичките на чувствителна кожа могат да си предизвикат алергия. Затова е важно всяка жена да се запознае с инструкциите за ползване на подобна козметика. Обикновено тези средства са двуфазови. За премахването на водоустойчив тонален крем, руж или бронзант трябва първо да се нанесе специален крем или гел върху лицето и да се остави да действа известно време – примерно 1 минута. След това остатъците от козметиката се почистват с хартиена салфетка.

Сухата или чувствителната кожа, която е склонна към зачервяване, се почиства с козметично мляко. Мазните му съставки имат успокояващо действие. Освен това, не трябва да се ползват препарати с изкуствени бои и ароматизтори. За предпочитане са козметичните средства за почистване със съдържание на билки. За да се успокои кожата след свалянето на грима може лицето леко да се обтрие с отвара от лайка или невен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: