АБВ ще имат свой кандидат за кмет и пълна листа с общински съветници за Плевен

17.06.2019 13:07

ПП АБВ ще има свой кандидат за кмет и пълна листа с кандидати за общински съветници в община Плевен. Това заяви днес на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен областният лидер на партията Цветан Антов. Участие в пресконференцията с коментари по актуални теми взеха също така председателят на ПП АБВ Румен Петков, зам.-председателят на партията Владимир Маринов, Пламена Заячка, председател на младежката организация на АБВ. Антов добави, че в по-голямата част от общините на Плевенска област вече е ясен форматът за явяване на местния вот. За община Плевен АБВ е в напреднали преговори със ЗНС „Александър Стамболийски“.

Владимир Маринов съобщи, че вчера в Плевен е проведено национално съвещание на АБВ, на което са присъствали представители на областните структури на партията като основната тема е била подготовката за местните избори. На тези избори АБВ трябва да покаже своя потенциал, подчерта Маринов. Той коментира, че в 5 области на страната АБВ вече е с голяма готовност предстоящите избори с кандидати за кмет и за общински съветници по общини. Маринов бе категоричен, че АБВ са готови да работят с хора, които споделят техните ценности и да дадат нов импулс на общините.

Главната задача на АБВ  е масирана битка за разделяне на партията ГЕРБ от държавата, подчерта Румен Петков. Имаме институционално осигурен закупен масиран администриран вот, добави той. И даде пример с броя на служителите в ДФ „Земеделие“, където те са над 2000, а в новосформираното звено БГ тол са наети също над 2000 служители. Никъде по света няма такова нещо – това са коли, офиси, безумни разходи, от които нищо не следва, коментира още Петков. Той повдигна и темата за второто ниво на местно самоуправление – избор и на областни управители и областни съвети, които ще определят генералния план за развитие на областта, начина на бюджетиране, как ще се изразходват средствата. Петков акцентира и върху промени в изборното законодателство и привличане на хората да излизат да гласуват като „мъртвите души“ в избирателните списъци се преодолеят с т.нар. активна регистрация.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: