ОУ „Васил Левски” и 55-ти инженерен полк – Белене приключиха дейностите по съвместен проект

15.06.2019 9:57

В сградата на ОУ „Васил Левски” – Белене се проведе заключителен концерт с участието на ученици по проект „С поглед в бъдещето – училището има смисъл“. С това приключиха съвместните занятия с 55-ти инженерен полк – Белене за тази учебна година.

Прекрасната инициатива бе предприета по предложение на директора на училището Румяна Богданова и с разрешение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Домакин на проведените занятия бе 55-ти инженерен полк – Белене с неговата материална и логистична база.

Целта на проекта бе да подпомогне ранното професионално ориентиране на децата и да ги запознае със специфичните характеристики на военната професия в рамките на 30 седмици, като в него участваха ученици от VI и VII клас на ОУ „Васил Левски” град Белене, разпределени в групи.

В хода на занятията учениците имаха възможност да получат информация за мисията, фукциите и задачите на Българската армия и в частност ролята на 55-ти инженерен полк. Подрастващите се запознаха с водолазната дейност и екипировка, техниката за обезвреждане на импровизирани взривни устройства, инженерното оборудване за преодоляване на препятствия и водни прегради и още много интересни и атрактивни за тях теоретични и практически задачи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: