В Библиотеката в Плевен се проведе работна среща на Краеведско обединение „Мизия”

15.06.2019 11:01

На 13 и 14 юни в Регионална библиотека „Христо Смирненски” се проведе работна среща на Краеведско обединение „Мизия”, включващо отделите по краезнание на Регионалните библиотеки в градовете Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен.
На срещата бяха представени доклади и презентации, представящи работата на четирите регионални библиотеки по дигитализация на библиотечни документи и добри практики в краеведската им работа. Интерес предизвикаха презентациите за изградените дигитални библиотеки, сводния дигитален каталог на краеведски книги от обществените библиотеки в Плевенска област и визуализацията на албумите на Окръжен център „Фотопропаганда и фотоинформация” в Ловеч. Показани бяха нови издания на библиотеката в гр. Велико Търново и най-доброто от изложбите на библиотеката в Плевен. Габровската библиотека представи интересни виртуални изложби. Колега от Великотърновската библиотека запозна присъстващите на срещата с работата на библиотеката по проект за мобилна дигитализация.
Доц. д-р Цветанка Панчева представи своята нова книга „Книжовни проекции на локалното или българското краезнание от Възраждането до днес”, издадена от издателството на Софийски университет и излязла от печат през 2019 г.
На срещата бе извършен и традиционния ритуал на „Покръстване в кразенанието” на новопостъпилите колеги в краеведските отдел на библиотеките.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: